Waterschade beveiliging

Een grote lekkage met waterschade als gevolg is de nachtmerrie van elke ondernemer. Niet alleen kunnen de kosten van de reparatie op zich flink in de papieren lopen, door de waterschade moet u wellicht ook andere zaken vervangen zoals behang, vloerbedekking en elektronische apparatuur. Daarnaast kunnen belangrijke papieren en gegevens verloren gaan. Het is daarom van belang om uw bedrijfspand zo goed mogelijk tegen waterschade te beveiligen.

Hoe waterschade te voorkomen?

Gelukkig kunt u zelf de nodige maatregelen om de kans op waterschade aan uw bedrijfspand te verminderen of zelfs te voorkomen. Om u hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor u op een rij gezet:

Zorg voor schone dakgoten. Bladeren en ander vuil kunnen ervoor zorgen dat de dakgoten overlopen. Overlopende goten zorgen voor een natte gevel en mogelijk doorlekkende plekken aan de binnenkant van uw pand.

Heeft uw pand een plat dak? Zorg dan dat het water na een heftige regenbui goed weg kan lopen. Water dat op het dak blijft staan, kan op termijn zorgen voor lekkage of zelfs een instortend dak. Een goede afvoer van het regenwater is daarom geen overbodige luxe.

Regenbuien kunnen erg heftig zijn en zorgen voor grote hoeveelheden water. Soms regent het zo hard, dat regenpijpen het water niet goed kunnen afvoeren. Met een vergaarbak zorgt u ervoor dat de goten en het dak niet overstromen. Hierdoor vermindert u de kans op lekkage en dus waterschade.

Het is belangrijk om regelmatig uw dak te controleren om te kijken of het lood op uw daken nog goed is. Versleten of verschoven lood kan water doorlaten wat weer kan resulteren in lekkage.

De watermelders van BpN-Groep detecteren de eerste tekenen van wateroverlast- en overstromingen. Ook detecteert het zelfs temperatuur en luchtvochtigheid. In het geval van waterlekken klinkt er een sirene en wordt er een pushmelding gestuurd naar de Domosafe app. Zo bent u altijd op de hoogte en kunt u direct actie ondernemen. Nóg fijner: Onze watermelders zijn aangesloten op onze landelijke meldkamer waardoor hulpdiensten indien nodig meteen ingeschakeld kunnen worden.

Wat te doen bij waterschade?

Krijgt u onverhoopt toch een keer te maken met lekkage? Dan is het handig om te weten wat u moet doen:

1. Ga zo snel mogelijk op zoek naar de oorzaak van de lekkage om deze te stoppen.
2. Droog de spullen die beschadigd zijn op. Belangrijk is dat de (schade)expert moet kunnen zien wat de schadeoorzaak is. Repareer daarom zelf indien mogelijk nog niks.
3. Meld de schade aan uw verzekeraar. Indien er een expert wordt ingeschakeld, neemt hij of zij contact met u op.

Persoonlijk beveiligingsadvies

Wij begrijpen dat een beveiligingssysteem uitkiezen voor u geen dagelijkse kost is. Hoe weet u welk waterschade beveiligingssysteem het beste bij uw bedrijf past? U moet daarom kunnen vertrouwen op de kwaliteit en expertise van uw beveiligingspartner. Daarom biedt BpN gratis en vrijblijvend een vakkundig beveiligingsadvies aan. Wij analyseren uw risico’s en leveren een op maat gemaakt advies voor uw specifieke situatie. Interesse in een vrijblijvend en uitgebreid beveiligingsadvies voor uw bedrijf? Bel ons op 035 541 47 47 of mail naar advies@bpn-groep.nl zodat onze adviseurs samen met u kunnen kijken welk beveiligingssysteem het beste bij uw situatie past.

Navigeer direct naar onze overige tips per categorie: