Inbraak- en terreinbeveiliging

Jaarlijks krijgt 1 op de 10 bedrijven te maken met een inbraak. Het inbraakrisico is groot voor ondernemers. In de meeste branches heeft meer dan 10 procent van de bedrijven ieder jaar te maken met één of meer inbraken. Vaak slaan inbrekers in hetzelfde bedrijf nog een keer hun slag. Gevolgen? Grote financiële schade, het verlies van gevoelige gegevens en zelfs emotionele schade die een inbraak kan veroorzaken. Gelukkig kunt u met de juiste beveiliging, bijvoorbeeld een betrouwbaar camera– en alarmsysteem, inbrekers afschrikken en zo het risico op inbraak verkleinen. Met de inbraakbeveiliging van BpN-Groep beschermt u uw medewerkers en bezoekers en zorgt u voor een veilig gevoel op de werkvloer. Bekijk hier welke beveiligingsoplossingen BpN-Groep voor uw branche te bieden heeft of neem contact op voor een vrijblijvend beveiligingsadvies op maat.

Hoe voorkom ik inbraak?

Met een goed beveiligd pand beschermt u uzelf, uw medewerkers en bezoekers, maar ook uw bedrijfsinboedel en belangrijke gegevens. De schade die wordt veroorzaakt door een inbraak wordt niet altijd vergoed door de verzekering, waardoor een inbraak dus een grote financiële domper kan zijn. Met een goede bedrijfsbeveiliging, maakt u de kans op inbraak kleiner. Een goed camerasysteem werkt namelijk preventief en zorgt indien er toch ingebroken wordt, voor een grotere pakkans. Inbraakpreventie bestaat uit vele manieren en zorgt ervoor dat een inbreker niet ongestoord en ongezien zijn gang kan gaan. Houd inbrekers op afstand door de volgende voorzorgsmaatregelen:

Train uw medewerkers om vreemden in het gebouw aan te spreken en voorkom ongewone situaties.

Met een effectief toegangscontrolesysteem kan er voor gezorgd worden dat alleen personen die daartoe bevoegd zijn uw pand (of delen daarvan) kunnen betreden. U bepaalt wie er waar en wanneer toegang heeft tot uw pand en tot welke ruimtes.

Er zijn nog steeds bedrijven waar bezoekers bij binnenkomst gewoon door kunnen lopen. Laat bezoekers zich altijd melden en zorg dat een medewerker hen begeleidt door uw pand.

Plaats hang- en sluitwerk dat is voorzien van de SKG-sterren. SKG is de onafhankelijke Stichting Kwaliteit Gevelbouw en maakt bij zijn goedkeuring gebruik van een sterrensysteem om de inbraakwerendheid aan te geven.

Zorg bij deuren altijd voor een SKG-gekeurd beslag rond de slotcilinder en klink. Deuren die naar buiten draaien voorziet u van minimaal drie dievenklauwen of veiligheidsscharnieren. Doet u dit niet, dan verwijderen dieven vrij eenvoudig de scharnierpennen en zijn ze binnen enkele tellen binnen.

Ramen die open kunnen, moeten aan de binnenkant voorzien zijn van een (SKG-)slot. Zorg voor sloten die met een sleutel afsluitbaar zijn en laat de sleutel nooit aan de binnenkant in het slot zitten.

Kies voor een inbraakalarmsysteem van een BORG-gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Als BORG-gecertificeerd weet BpN-Groep in welke beveiligingsklasse uw bedrijf moet worden beveiligd en verstrekken wij na oplevering van het systeem een kwaliteitsdocument. Een inbraakalarmsysteem bestaat uit een centrale en uit detectoren. Zodra een inbreker uw bedrijf binnenkomt, wordt er een alarmmelding naar een particuliere alarmcentrale (PAC) gestuurd. De inbreker hoort een luid alarm, weet dat hij gesignaleerd is en zal zo snel mogelijk het pand verlaten. Vaak beperkt dit de schade aanzienlijk. Bekijk hier al onze mogelijkheden op het gebied van alarmsystemen.

Zorg ervoor dat wanneer het alarm in uw bedrijf afgaat, er opvolging komt. Onze geavanceerde camera- en alarmsystemen zijn aangesloten op onze landelijke meldkamer. Bij een verdachte situatie kunt u onze meldkamer alarmeren, waardoor hulpdiensten indien nodig meteen ingeschakeld kunnen worden. Zo bent u verzekerd van optimale bescherming.

Met de geavanceerde camerasystemen van BpN-Groep kunt u direct live meekijken via uw smartphone of tablet of met één druk op de knop onze landelijke meldkamer inschakelen met live view. Indien de meldkamer uitgaat van een geverifieerd alarm, kan deze de beelden direct door laten schakelen naar de politie. De politie kan dan live meekijken met de camerabeelden. Hierdoor wordt de pakkans van inbrekers hoger, omdat de politie een betere inschatting kan maken van de situatie – en dus beter kan ingrijpen.

Na een verbouwing kan het zijn dat bepaalde delen in het bedrijf niet meer optimaal door het inbraakalarmsysteem worden gedetecteerd en dat het systeem moet worden aangepast of uitgebreid. Controleer daarom na een verbouwing alle veiligheidsmaatregelen goed of maak een afspraak met een van onze installateurs voor een onderhoudsbeurt.

Wat te doen na inbraak?

Is er bij uw bedrijf ingebroken? Bel als eerste het nationale alarmnummer 112 als u een vermoeden heeft dat de inbrekers nog in de buurt van uw pand zijn. Als u zeker weet dat de inbrekers al een langere tijd gevlucht zijn, bel dan de politie om aangifte te doen van inbraak of poging tot inbraak. Hiervoor kunt u het nummer 0900-8844 bellen. Vervolgens komt de politie bij uw bedrijf de aangifte opnemen en direct kijken of er sporen zijn achtergebleven die kunnen leiden naar een dader. Ruim daarom de schade nog niet op en wacht tot u de politie gesproken heeft. Wat kunt u zelf doen? Meld de inbraak bij uw verzekeraar. Wanneer u aangifte bij de politie gedaan hebt, kunt u de inbraak bij uw verzekeraar melden. Vaak zal de verzekeraar langskomen om de schadeformulieren in te vullen. Maak voor de komst van uw verzekeraar een lijst met de weggenomen voorwerpen uit uw bedrijfspand. Laat tenslotte de inbraakschade aan uw bedrijfspand herstellen.

Persoonlijk beveiligingsadvies

Wij begrijpen dat een beveiligingssysteem uitkiezen voor u geen dagelijkse kost is. Hoe weet u welk beveiligingssysteem het beste bij uw pand of branche past? U moet daarom kunnen vertrouwen op de kwaliteit en expertise van uw beveiligingspartner. Daarom biedt BpN gratis en vrijblijvend een vakkundig beveiligingsadvies aan. Wij analyseren uw risico’s en leveren een op maat gemaakt advies voor uw specifieke situatie. Interesse in een vrijblijvend en uitgebreid beveiligingsadvies voor uw bedrijf? Bel ons op 035 541 47 47 of mail naar advies@bpn-groep.nl zodat onze adviseurs samen met u kunnen kijken welk beveiligingssysteem het beste bij uw situatie past.

Navigeer direct naar onze overige tips per categorie: