Domosafe: Uw inbraak- en terreinbeveiliging

Wist u dat er per dag 178 inbraken plaatsvinden in Nederland?

Daar wilt u natuurlijk liever niet aan denken. Het goede nieuws is dat u deze kans kunt verminderen met 90% als u de juiste maatregelen neemt.

Geef inbrekers geen kans en ga voor het systeem wat bij uw woonsituatie past.

De voordelen van Domosafe inbraak- en terreinbeveiliging:

 • Beheer alle systemen vanaf uw smartphone-Domosafe app of Domosafe tablet;
 • Gaat buiten het alarm af, maar hoort u dit niet? Met uw Domosafe tablet naast u wordt u direct gewaarschuwd en kunt u de status van het alarm controleren;
 • Zijn u en uw buren op vakantie en gaat het alarm af? Omdat u een melding op uw app krijgt, bent u altijd op de hoogte;
 • Uw alarm aan- en uitzetten vanaf uw app: waar u ook bent, wanneer u maar wilt.

Domosafe aansluiten

Domosafe kent twee manieren om uw systeem aan te sluiten. Via de Centrale Wifi en IP of via de Centrale WiFi, IP en GPRS back-up.

Basisoptie

Centrale Wifi + IP: Uw systeem is via het lokale WiFi verbonden met de centrale. Hierdoor is het mogelijk om de centrale te bedienen, de camera’s live te bekijken en sturingen uit te voeren. Het Touch bediendeel wordt standaard geleverd met batterij, netvoeding en muur- en tafelbeugel.

Luxe optie

Centrale Wifi + IP + GPRS: De GPRS back-up is een extra verbinding voor uw alarmsysteem. Mocht uw internetverbinding thuis uitvallen, dan wordt er automatisch verbinding gemaakt via het mobiele telefoonnetwerk. Zo is uw systeem – ook als uw internetverbinding wegvalt – altijd werkend.

 • Voordeel: Deze module blijft dus ook functioneren wanneer de elektriciteit en/of internet wegvalt. Zo bent u altijd optimaal beveiligd.

Doormelden met Domosafe Inbraak- en terreinbeveiliging

De sensoren en systemen worden door onze installateurs naar wens ingesteld. Bij detectie van beweging wordt een signaal gestuurd naar uw eigen centrale systeem, ook wel het ‘hart’ van het Domosafe systeem genoemd. Dit signaal wordt vervolgens omgezet in een melding.

Er zijn talloze mogelijkheden om een melding door te verbinden:

U krijgt een pushmelding wanneer het alarm is afgegaan.  Als u ook nog een camerasysteem aansluit op uw Domosafe systeem, kunt u zelfs direct live vanaf uw smartphone meekijken naar de beelden om te zien wat er aan de hand is. Vervolgens kunt u zelf kiezen wat voor actie u met deze melding gaat ondernemen.

Een virtuele meldkamer, anders dan een bemande meldkamer, wordt op de hoogte gesteld in het geval er een alarm afgaat. U en een personenlijst die u zelf instelt, worden direct gebeld en gesms’t. Als u camera’s heeft geïnstalleerd, kunt u ook weer direct (live) meekijken met de beelden.

Een meldkamer ontvangt alle meldingen van uw alarmsysteem die te maken hebben met een sensor die beweging detecteert of een storing die zich voor heeft gedaan. De medewerkers van de meldkamer zullen in beide gevallen onderzoeken wat er aan de hand is en indien nodig contact opnemen met de door u aangewezen contactpersonen. In het geval van een geverifieerd alarm (bijvoorbeeld als meerdere sensoren na elkaar afgaan) wordt de politie ingeschakeld.

Indien de meldkamer uitgaat van een geverifieerd alarm, kan deze (indien u een aangesloten camerasysteem heeft) de beelden direct door laten schakelen naar de politie. De politie kan dan live meekijken met de camerabeelden. Hierdoor wordt de pakkans van inbrekers hoger, omdat de politie een betere inschatting kan maken van de situatie – en dus beter kan ingrijpen. Daarnaast werkt het ook preventief: een live-view sticker op uw huis of bedrijf schrikt dieven af.

Altijd met een veilig gevoel uw bedrijf achterlaten? Met alarmopvolging bent u verzekerd dat er ten allen tijde een professionele beveiliger in de buurt is.

Wat doet onze beveiligingsdienst bij alarmopvolging?

Op het moment dat er een alarm afgaat en er is niemand van uw contactpersonen die langs kan gaan om de melding te verifiëren, komt onze gecertificeerde beveiliger langs uw bedrijf. Deze beveiliger:

 • Checkt de omgeving van uw bedrijf, binnen en buiten
 • Schakelt het alarm uit indien nodig
 • Schakelt de hulpdiensten in, indien nodig
 • Voorziet ingebroken ruiten, ingetrapte deuren etc. van een noodreparatie indien nodig

Voordelen van alarmopvolging:

 • Er hoeft niet altijd een contactpersoon van u stand-by te staan;
 • Professionele beveiliging binnen 20 minuten aanwezig;
 • U kunt zelf kiezen of u de professionele beveiliger bovenaan uw noodgevallen-lijst zet, of niet.

Wat voor inbraak- en terrein-beveiligingsproducten kunt u aansluiten op Domosafe?

Basisoptie

Magneetcontacten: Magneetcontacten worden gemonteerd op deuren en ramen. Als het contact tussen de magneten wordt verbroken (dus als de deur of het raam wordt geopend) wordt er een signaal gestuurd naar het alarmsysteem.

Luxe optie

Shocksensoren: Shocksensoren zijn draadloze apparaten die gemonteerd kunnen worden op iedere toegang (zoals een deur of een raam). Een alarm wordt geactiveerd op het moment dat deze toegang wordt geforceerd. Voordeel: Trillingen worden al gedetecteerd voor de inbreker binnen is: dit werkt preventief en verhoogt tevens de pakkans.

Basisoptie

PIR detector: Passief infrarood (PIR) detectoren zijn de meest toegepaste bewegingsmelders. Een PIR detector kijkt naar veranderingen in het warmtebeeld in de ruimte. Dit warmtebeeld wordt geanalyseerd om ongewenste alarmen te voorkomen.

Huisdiervriendelijk

Wij hebben ook huisdiervriendelijke PIR detectoren. Deze detectoren zijn zó ingesteld dat zij geen loos alarm geven in het geval dat (één van) uw huisdier(en) langs de melder loopt.

Luxe optie

Spiegelmelder: Een spiegelmelder is een infrarood detector die afgaat wanneer deze beweging detecteert. Een spiegelmelder (ten opzichte van een normale melder) is van hogere kwaliteit en gevoeliger instelbaar.

Een glasbreukmelder wordt naast een raam gemonteerd en detecteert geluid als er glas wordt gebroken, waarna een alarm afgaat. Voordeel: Het beveiligt binnen een straal van 2 tot 4 meter naast het raam. Zo is de detector van buiten niet altijd te zien.

Met een keytag kunt u draadloos het alarmsysteem in- en uitschakelen.
Voordeel:

 • Zo hoeft u geen codes meer te onthouden, al is deze optie er nog steeds – mocht u die willen gebruiken.
 • Nóg slimmer van dit apparaatje: als u voor de deur van uw huis bent schakelt het systeem zich automatisch uit. Zo hoeft u niet rekening te houden met een bepaalde inlooptijd voor het uitschakelen van het systeem.
 • Als u de keytag kwijt bent, geen probleem! Via de app kunt u deze opnieuw instellen, waardoor een verloren keytag geen toegang meer heeft tot het systeem.

Domosafe Locksmart

Open uw voordeur op afstand met uw mobiele telefoon! Domosafe Locksmart is een revolutionaire manier om uw deuren te openen en sluiten met uw smartphone. Met de plug & play technologie kan de installatie niet eenvoudiger. U heeft geen traditionele sleutel meer nodig om uw woning te beveiligen. Alles wat u nodig heeft is een smartphone voor uw Domosafe app en een digitale Domosafe cilinder.

Voordelen van Domosafe Locksmart

 • Stel zelf via de app makkelijk en veilig (tijdelijke) toegang in voor uw gezin, de oppas, de pakketbezorger of vrienden.
 • Installeren van de Domosafe Locksmart is voor onze techneuten een fluitje van een cent.
 • Onze elektrische deuropener is van hoge kwaliteit. Alleen de beste materialen en systemen worden gebruikt, voor uw optimale veiligheid.
 • De Domosafe app is geschikt voor zowel Android als IOS apparaten.
 • U bent veilig van hackers dankzij end-to-end versleuteling.

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!

Heeft u nog vragen over onze:

 • Gratis veiligheidsscan;
 • Koop-, lease-, of huur-mogelijkheden van uw complete inbraaksysteem, inclusief apparatuur en alle service en onderhoud met 5 jaar fabrieksgarantie;
 • Vaste bedragen per maand: geen investeringen en bijkomende kosten?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via advies@bpn-groep.nl of via ons directe telefoonnummer 035 541 47 47.

Bekijk meer:

Speciaal voor u: ons seniorenpakket

Als senior is veiligheid één van de belangrijkste factoren als het gaat om zelfstandig thuis blijven wonen. Daarom is het belangrijk dat u voor uzelf alle mogelijke veiligheidsmaatregelen getroffen heeft. Op alle pakketten hebben wij daarom nog een extra optie, speciaal bedoeld voor senioren.

Zo kunnen u en uw naasten altijd met een gerust hart gaan slapen.

Paniekknop:

Afhankelijk van wat er geprogrammeerd wordt, zal er ‘paniek’, ‘help’ of ‘brandalarm’ gegenereerd worden bij het indrukken van de paniekknop. Het lampje van de knop licht op bij het indrukken om aan te geven dat de boodschap overgestuurd wordt. Om hulp in te schakelen is slechts 1 druk op de knop nodig – in tegenstelling tot bijvoorbeeld uw telefoon.

Voordeel:

 • Deze paniekknop is te krijgen in kettingvorm, maar ook in horlogevorm.

Paniekknop halsketting

Paniekknop horloge

Ook fijn:

Er zijn vele service-opties die voor u als senior, of voor u als familie van senioren, prettig zijn om achter de hand te hebben. Zoals hierboven al uitgelegd, kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 • een bemande meldkamer: door uw beveiligingssysteem aan te sluiten op een bemande meldkamer, bent u er altijd van verzekerd dat er bij alarm opvolging komt;
 • een virtuele meldkamer: u kunt ervoor kiezen een alarm te laten doorschakelen (dit kan óók naast een meldkamer-abonnement) naar vrienden of familie van de senior, zodat zij altijd op de hoogte zijn als er iets gebeurt;
 • live-view: door uw beveiligingssysteem te complementeren met live-view, krijgt de politie direct toestemming om mee te kijken met de beelden in het geval van een geverifieerd alarm. Dit verhoogt de pakkans van de inbreker;
 • een beveiliger aan huis: in het geval van een (geverifieerd) alarm wordt een surveillant naar het huis van de senior gestuurd, welke poolshoogte zal nemen van de situatie en indien nodig direct (nood)reparaties uitvoert in bijvoorbeeld het geval van een inbraak.

Daarnaast zijn er vele uitbreidingsmogelijkheden voor senioren. Bel ons op 035 541 47 47 of mail naar advies@bpn-groep.nl voor advies, meer informatie, een huisbezoek of een offerte op maat.

Navigeer direct naar één van onze andere diensten:

Camerasystemen

Brandbeveiliging

Koolstofmonoxide-beveiliging

Waterschade-beveiliging