Camerasystemen

Camera’s zijn tegenwoordig overal te krijgen. Dat is hartstikke fijn en maakt ons land een stuk veiliger: of toch niet? De aanschaf van een kant en klare ‘plug and play’ camera die u binnen een minuut geïnstalleerd heeft lijkt voordelig, maar niet zonder problemen. Deze camera’s worden namelijk vaak en makkelijk gehackt en privacy van u en uw omgeving is niet gewaarborgd. Uiteraard wilt u liever een systeem wat veilig met de beelden omgaat volgens de privacywet en u en wat uw dierbaar is écht beschermd.

Waarom BpN-Groep voor uw camerasysteem?

 • Advies op maat door onze specialisten
 • Erkende apparatuur van hoge kwaliteit
 • Bekabelde en draadloze systemen mogelijk
 • Aansluiting met live-view mogelijk
 • Inclusief professionele installatie
 • Wij houden rekening met de privacywetgeving
 • Welke camera u ook kiest, u kiest altijd voor HD kwaliteit en voor het meekijken via onze Domosafe app.

Type camera’s

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de voor- en nadelen van verschillende type camera’s. Voor advies of uitleg van één van onze adviseurs kunt u natuurlijk altijd bellen op 035 541 47 47 of contact opnemen via advies@bpn-groep.nl.

De IP-camera wordt aangesloten op een internet netwerk voor het versturen van de beelden. Dit kan via wifi (draadloos) of via de ethernetkabel in uw router (bedraad). Via uw computer kunt u de voorkeuren van de beveiligingscamera’s instellen. Vervolgens kunt u de camera-opnames gemakkelijk terugkijken of live kijken via de app. Waar u ook bent: u bent altijd op de hoogte van de gebeurtenissen om uw bedrijfspand of huis heen.

Voordelen:

 • Een IP beveiligingscamera levert hoge kwaliteit beeld en heeft geen problemen omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld tegenlicht.
 • Ook zijn er meerdere camera-instellingen mogelijk; zoals alleen opnemen wanneer er daadwerkelijk beweging wordt gedetecteerd.
 • Er is nauwelijks verschil van de kwaliteit tussen live beeld en opgenomen beelden.
 • Een IP-camera is makkelijker te installeren, omdat het geen aparte stroomvoorziening nodig heeft.
 • De camera’s zijn zowel draadloos als bekabeld via het lokale netwerk te koppelen aan de opnamerecorder.
 • Een IP-camera set kan ook op een alarmsysteem worden aangesloten.

Met een infrarood camera kunt u niet alleen overdag haarscherpe beelden opnemen, maar ook ‘s nachts. De beveiligingscamera’s maken gebruik van infrarood verlichting en door dit licht kunnen de camera’s zelfs als het helemaal donker is tot nog wel 50 meter ver observeren.

Voordelen:

 • Nachtmodus is met name handig wanneer inbrekers onterecht veilig denken binnen te dringen in een donkere omgeving.
 • Camera’s van BpN hebben allemaal infrarood nachtzicht.

Een dome beveiligingscamera is een verzamelnaam voor camera’s die zijn weggewerkt in een bol of koepelvorm. De camera’s hangen doorgaans aan het plafond. Een pan tilt dome camera heeft een beweegbare cameralens en is daarom doorgaans steeds meer in trek. BpN-Groep heeft diverse dome camera’s in haar assortiment.

Voordelen:

 • Doordat de bewakingscamera verstopt zit in een bol, weten omstanders vaak niet van welke kant er geobserveerd wordt.
 • Dome camera’s zijn moeilijk te saboteren.

Een PTZ-camera kunt u op afstand besturen. Deze beveiligingscamera kan draaien (Pan), kantelen (Tilt) en in- en uitzoomen (Zoom). Zo kunt u rondkijken in de omgeving waar de camera hangt. Wanneer flexibiliteit gewenst is wat betreft de kijkrichting, is een PTZ-camera de beste camera.

Voordelen:

 • De camera’s zijn zowel binnen als buiten toepasbaar.Nadelen: Deze camera is slijtage gevoelig door de draaiende onderdelen. BpN-Groep heeft dit type camera’s in haar assortiment tegen meerprijs.

Bij een bullet camera is de camera in een langwerpige behuizing geplaatst. In de behuizing zitten zowel de lens, beeldchip en andere componenten verwerkt. BpN-Groep heeft diverse bullet camera’s in haar assortiment.

Nadeel:

 • De bullet camera is minder vandaalbestendig, want met geweld kan de camera worden verdraaid. Advies is daarom om de camera altijd op een minimale hoogte van 2.6 meter te hangen.

De analoge HD bewakingscamera wordt vooral gebruikt in situaties waar een bestaande analoge installatie op basis van coax bekabeling vervangen dient te worden met behoud van de bestaande bekabeling.

Nadeel:

 • Qua beeldkwaliteit loopt de analoge HD camera achter op de IP-camera.

Een wifi camera is een draadloze beveiligingscamera die gebruik maakt van internet via een wifi netwerk. Deze camera’s worden ook wel IP camera met wifi genoemd.

Voordeel:

 • De opnames zijn te bekijken via de app.
 • Een wifi camera kunt u eenvoudig zelf installeren door de stekker in het stopcontact te steken en het wifi wachtwoord van uw netwerk in te voeren.
 • De wifi camera wordt geactiveerd door beweging, of als u de camera via de app activeert.

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!

Servicemogelijkheden bij camerasystemen van BpN-Groep

Naast onze verschillende opties in camera’s zijn er ook verschillende services die u aan kunt schaffen bij uw camerasysteem. Zo heeft BpN-Groep:

 • Live view: Doorverbinden naar een bemande meldkamer met live view betekent: Indien de meldkamer uitgaat van een geverifieerd alarm, kan deze (indien u een aangesloten camerasysteem heeft) de beelden direct door laten schakelen naar de politie. De politie kan dan live meekijken met de camerabeelden. Hierdoor wordt de pakkans van inbrekers hoger, omdat de politie een betere inschatting kan maken van de situatie – en dus beter kan ingrijpen. Daarnaast werkt het ook preventief: een live-view sticker op uw huis of bedrijf schrikt dieven af.

Om de keuze voor het juiste camerasysteem makkelijker te maken, hebben wij drie camera-pakketten gemaakt:

Camera Brons

Bij het bronzen camerapakket krijgt u een Domosafe buitencamera. Deze camera met hoge resolutie en hoge beeldsnelheid wordt geleverd met een SD-kaart. Dankzij infrarood werkt deze camera’s ook ’s nachts, waardoor u geen twee aparte camera’s hoeft aan te schaffen.

Camera Zilver

Bij het zilveren camerapakket krijgt u twee Domosafe buitencamera’s. Deze camera’s met hoge resolutie en hoge beeldsnelheid worden geleverd met een SD-kaart. Dankzij infrarood werken deze camera’s ook ’s nachts, waardoor u geen extra camera’s hoeft aan te schaffen.

Camera Goud

Bij het gouden camerapakket krijgt u twee Domosafe buitencamera’s en één Domosafe binnencamera. Deze camera’s met hoge resolutie en hoge beeldsnelheid worden geleverd met een SD-kaart. Dankzij infrarood werken deze camera’s ook ’s nachts, waardoor u geen extra camera’s hoeft aan te schaffen.

Heeft u vragen over onze:

 • Live-view mogelijkheden met directe koppeling naar de meldkamer van de politie;
 • Koop-, lease-, of huur-mogelijkheden van uw complete camerasysteem, inclusief apparatuur en alle service en onderhoud;
 • Vaste bedragen per maand: geen investeringen en bijkomende kosten?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via advies@bpn-groep.nl of via ons directe telefoonnummer 035 541 47 47.

Bekijk meer:

Navigeer direct naar één van onze diensten:

Inbraak- en terreinbeveiliging

Brandbeveiliging

Koolstofmonoxide-beveiliging

Waterschade-beveiliging