Camerasystemen

Een camerasysteem lijkt wellicht een luxe optie als aanvulling op een inbraaksysteem, maar voor bepaalde segmenten is het een onmisbaar hulpmiddel om inbraak, diefstal, overval- en agressie-calamiteiten te voorkomen.

Daarnaast kunnen camera’s ook handige toevoegingen zijn als toegangsmiddel (door middel van gezichtsherkenning, of als intercom met beeld) of als marketingtool (bijvoorbeeld koopgedrag analyseren).

We leggen de opties hieronder voor u uit.

Gebruik bijvoorbeeld camera’s voor:

Met camera’s kunt u koopgedrag analyseren of proeven doen. Tot op heden zijn het vooral de grote bedrijven die hier hun voordeel mee doen. Kleine bedrijven en instellingen kunnen dit echter ook heel goed toepassen.

Een voorbeeld:

Voor winkeliers is het belangrijk om te weten op welke manier zij hun winkel het beste kunnen inrichten. De inrichting van een winkel heeft namelijk veel invloed op het aantal klanten dat een bepaald product koopt. Daarnaast is het van belang te analyseren hoeveel procent van de bezoekers er nu eigenlijk kopen zodat u kunt proberen dit cijfer positief te beïnvloeden. Met camera’s voorzien van intelligente software kunt u dan vastleggen hoeveel personen belangstelling hebben voor een product, het vastpakken en daadwerkelijk kopen of juist weer terugleggen.

Van camerabewaking gaat een preventieve werking uit. Winkeldieven stelen liever in een winkel zonder camera’s. Met behulp van camera’s kunt u controles uitoefenen, ook als u niet aanwezig bent. Daarnaast kunt u ten allen tijde live meekijken via een app, zodat u altijd grip op de situatie heeft.

Uiteraard is identificatie ook veel sneller mogelijk met behulp van camera’s. Een dief zal sneller gepakt kunnen worden als een foto/video voor handen is.

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de diefstallen veroorzaakt wordt door (vast) personeel. Diefstal kost ondernemers gezamenlijk honderdduizenden euro’s per jaar. Middels camera’s kan men laten zien dat er controle is. Ook eigen personeel, dat de beveiligingsprocedures van de winkel of bedrijf kent, maakt zich weleens schuldig aan diefstal. Het is daarom belangrijk dat men laat zien dat er videobewaking is. Vandaar dat er vaak bij de entree van de winkel een zogenaamde confrontatiemonitor aanwezig is. Veelal ziet iemand hierop zichzelf binnenkomen. Bij een eventuele diefstal is het mogelijk om met de (opgeslagen) camerabeelden terug te zien wie er iets gestolen heeft.

Een overval of agressie heeft een grote impact. De enorme stijging van overvallen en de toename van het geweld daarbij is zorgwekkend. Overvallers richten zich steeds vaker op de ondernemer thuis. Camera’s kunnen helpen om overvallen of agressie te voorkomen of de gevolgen hiervan te beperken. BpN-Groep heeft hiervoor een revolutionair anti-overval concept ontwikkeld.

U kunt gemakkelijk een aantal maatregelen nemen waarmee u de kans op een overval of agressie beperkt. Leg bijvoorbeeld zo min mogelijk contant geld in uw pand. Zorg voor zoveel mogelijk zicht door verlichting of ramen. Een overvaltraining voor uw medewerkers voorkomt dat kritieke situaties uit de hand lopen.

Revolutionair anti-overvalpakket

Een overvaller of agressieve klant moet zo snel mogelijk worden aangepakt. Als de persoon minder tijd krijgt, dan kan deze ook minder schade aanrichten.

Het anti-overvalpakket van de BpN-Groep koppelt camerasystemen aan een audiomodule zodat een meldkamer bij een overvalmelding kan meeluisteren en/of kan meekijken. De inmiddels gewaarschuwde politie kan dan van informatie worden voorzien betreffende de overvaller en de omstandigheden waarin een en ander zich afspeelt.

Camerasystemen gecombineerd met slimme software zijn essentieel bij het voorkomen van diefstal, inbraak of overvallen. BpN-Groep is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kan u adviseren over de benodigde tools in elke sector.

Iedereen kent wel de videofoon, een intercom voorzien van een camera. Hiervoor was in het verleden een binnen- en buitenpost noodzakelijk. Tegenwoordig kan dit draadloos, uw smartphone is de binnenpost zodat u waar ook ter wereld kan zien wie voor uw deur staat. U verifieert op uw smartphone of de persoon die aanbelt toegang mag verkrijgen tot een bepaald gebied. Door een druk op een knop wordt het elektrische slot ontgrendeld. Ingewikkelde bekabeling is niet nodig, slechts een 220V voeding is voldoende. Ook voor appartementscomplexen is dit heel geschikt. Denk ook aan de mogelijkheid dat u nooit meer iemand een sleutel hoeft te geven om toegang tot uw pand te verlenen, aanbellen is genoeg om te weten wie voor uw deur staat.

Eventueel kunt u bovenstaande videofoon als aanvulling gebruiken op het (IP)-camerasysteem.

Tegenwoordig kunt u ook uw toegang controleren door automatische gezichtsherkenning van de persoon in kwestie. Van de personen die recht hebben op toegang in een specifiek pand of gebied worden gelaatsherkenningsfoto’s opgeslagen. Deze bevatten specifieke referentiepunten die via een uniek stukje elektronica versleuteld worden opgeslagen. Indien een persoon – waarvan de kenmerken zijn opgeslagen door de gezichtsherkenningscamera – wordt herkend,  kan toegang worden verleend.

Optimale veiligheidspreventie begint buiten

Een optimale inbraak- en overvalpreventie begint buiten uw pand. Immers, een inbreker heeft meestal haast en wordt niet graag gepakt door de politie. Hoe meer obstakels de inbreker tegenkomt, hoe sneller hij/zij zal kiezen voor een makkelijker doelwit. Daarnaast zijn parkeerterreinen, los- en laadplaatsen en opslagterreinen geliefde doelen voor inbrekers.

Warmtegevoelige camera’s, actief infrarood- of detectielussen met analysers kunnen uw buitenterrein beveiligen. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij u hierin adviseren. Bel hiervoor naar 035 541 47 47 of neem contact met ons op.

Uw betrouwbare partner

BpN-Groep is uw betrouwbare partner op het gebied van camerasystemen en zorgt voor totale ontzorging op beveiligingsgebied; al ruim 40 jaar beschikken wij over een uitgebreide kennis en ervaring wanneer het gaan om veiligheidssystemen. Daarnaast kunnen wij u adviseren om bestaande systemen uit te breiden met extra beveiligingstechnieken voor een compleet veiligheidspakket voor uw bedrijf. Ook voor zaken als brandbeveiliging, toegangscontrole en inbraak- en terreinbeveiliging kunt u namelijk bij ons terecht. U kunt al onze producten zowel kopen, leasen als huren, altijd met de laagste prijsgarantie.

Jaarlijkse controle en keuring

Het goed functioneren van uw camerasysteem is noodzakelijk. Een camerasysteem moet dan ook met regelmaat gecontroleerd worden. Door uw systemen jaarlijks te testen, voorkomt u defecten en storingen van uw systeem en verkleint u aanzienlijk de kans op diefstal, overval of andere vervelende calamiteiten. Het gemak van BpN-Groep is dat wij het onderhoud van al uw beveiligingssystemen (zoals inbraak- en brandmeldinstallaties, blusmiddelen en noodverlichting) op één dag kunnen verzorgen. Zo hoeft u slechts één afspraak te maken en heeft u één aanspreekpunt voor al uw beveiligingsvraagstukken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Gratis beveiligingsadvies

Wij begrijpen dat een camerasysteem uitkiezen voor u geen dagelijkse kost is. Hoe weet u welk camerasysteem het beste bij uw pand of branche past? Iedere organisatie, ieder terrein en ieder pand is namelijk verschillend en vraagt om een daarop afgestemd camerasysteem. U moet kunnen vertrouwen op de kwaliteit en expertise van uw beveiligingspartner. Daarom biedt BpN gratis en vrijblijvend een risico-inventarisatie aan. Wij analyseren de risico’s en leveren een op maat gemaakt advies. Interesse in een vrijblijvend beveiligingsadvies voor uw bedrijf? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Waarom BpN-Groep beveiliging voor bedrijven?

 • Ruim 40 jaar ervaring met eigen vakkundige technische dienst;
 • De hoogste veiligheidskwalificaties, inclusief DEKRA-BORG certificaat;
 • Landelijke meldkamer met directe alarmverbinding 24/7 bereikbaar;
 • BpN-Groep is uw betrouwbare partner met totaaloplossingen op elk gebied van beveiliging;
 • Beveiligingsapparatuur huren of leasen tegen een vast bedrag per maand.
 • Laagste prijsgarantie op ons ruime assortiment A-merken en 5 jaar fabrieksgarantie;
 • Altijd een up-to-date en betrouwbaar beveiligingssysteem;
 • Een geheel verzorgde risicoanalyse op locatie, inclusief gebouw- en verzekeringsanalyse en wet- en regelgeving;
 • Vakkundig advies, tekenwerk, projectmanagement, installatie en instructie;
 • Snelle service en onderhoud, conform uw specifieke situatie en wensen;
 • Camerabeveiliging met LiveView, meldkamer politie kijkt mee;
 • Beveiliging op afstand én gekoppelde systemen via ons Domotica beveiligingssysteem;

Lees hier een uitgebreid overzicht waarom BpN-Groep uw betrouwbare beveiligingspartner is!

Heeft u vragen over onze:

 • Koop-, lease-, of huur-mogelijkheden van uw complete camerasysteem, inclusief apparatuur en alle service en onderhoud met 5 jaar fabrieksgarantie;
 • Vaste bedragen per maand: geen investeringen en bijkomende kosten;
 • Live-view mogelijkheden met directe koppeling naar de meldkamer van de politie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via advies@bpn-groep.nl of via ons directe telefoonnummer 035 541 47 47.

Klik hier op één van onze andere diensten:

Inbraak- en terreinbeveiliging

Brandbeveiliging

Blusmiddelen

Toegangscontrole

Noodverlichting