Domosafe: Uw brandbeveiliging

Een woningbrand, u moet er niet aan denken. Naast materiële schade en herinneringen die verloren gaan, kan het ernstige gevolgen hebben voor u en uw dierbaren. Van de duizenden meldingen die de brandweer jaarlijks krijgt van woningbrand, vallen er elk jaar helaas honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers. De belangrijkste factor is daarbij vaak dat slachtoffers zijn overvallen in hun slaap (33%). Senioren lopen daarbij drie keer zoveel kans om te overlijden.

Vuur verspreidt zich enorm snel en volgens Brandweer Nederland heeft een persoon gemiddeld drie minuten om zichzelf te redden. Dit komt vooral omdat er dikke, zwarte rook ontstaat die zich al bij een kleine brand snel verspreid, waardoor het moeilijk wordt om bijvoorbeeld via een gang of trap het huis te verlaten omdat u niks kunt zien en ademen moeilijker wordt. Juist daarom is het zo belangrijk de juiste maatregelen te treffen. Hier hebben wij alvast wat tips voor u op een rij gezet.

Schaf een rookmelder aan!

Een rookmelder is van cruciaal belang als u kiest om u en wat u dierbaar is te beschermen tegen woningbrand. Een rookmelder detecteert – zoals de naam al zegt – rook die ontstaat bij brandvorming. Een hard alarm volgt (waarvan de sterkte van dit geluid in te stellen is), waarna u actie kan ondernemen. Daarnaast gaat er een melding naar uw centrale. Er zijn talloze mogelijkheden om een melding vanaf uw centrale door te verbinden:

U krijgt een pushmelding wanneer de brandmelder is afgegaan.  Als u ook nog een camerasysteem aansluit op uw Domosafe systeem, kunt u zelfs direct live vanaf uw smartphone meekijken naar de beelden om te zien of er sprake is van brand of een loos alarm. Vervolgens kunt u zelf kiezen wat voor actie u met deze melding gaat ondernemen.

Een virtuele meldkamer, anders dan een bemande meldkamer, wordt op de hoogte gesteld in het geval er een brandmelder afgaat. U en een personenlijst die u zelf instelt, worden direct gebeld en gesms’t. Als u camera’s heeft geïnstalleerd, kunt u ook weer direct (live) meekijken met de beelden.

Een meldkamer ontvangt alle meldingen van uw alarmsysteem die te maken hebben met een sensor die beweging detecteert of een storing die zich voor heeft gedaan. De medewerkers van de meldkamer zullen in beide gevallen onderzoeken wat er aan de hand is en indien nodig contact opnemen met de door u aangewezen contactpersonen. In het geval van een geverifieerd alarm wordt de brandweer ingeschakeld.

Indien de meldkamer uitgaat van een geverifieerd alarm, kan deze (indien u een aangesloten camerasysteem heeft) de beelden direct door laten schakelen naar de 112-meldkamer. De meldkamer van de hulpdiensten kan dan live meekijken met de camerabeelden. Hierdoor kan de brandweer een betere inschatting maken van de situatie – en dus beter ingrijpen.

70% van de woningen in Nederland hebben al een rookmelder. Maar wat blijkt? In 35% van deze woningen werkt de rookmelder niet altijd. Dit komt veelal door slechte of verkeerde montage. BpN-Groep heeft ervaren installateurs in huis die precies weten waar en hoe ze de apparatuur moeten plaatsen. Daarnaast heeft onze Domosafe app allerlei handige snufjes; zo geeft hij aan wanneer bijvoorbeeld de batterij van uw rookmelder bijna op is. Zo kan u met een veilig gevoel naar bed.

De opties binnen Domosafe Brandbeveiliging:

Met een rookmelder zijn u en uw dierbaren beschermd tegen brandgevaar. Als de sensor rook detecteert, klinkt een harde sirene en worden (afhankelijk van uw keuze) buren en/of andere aangewezen personen of de meldkamer geïnformeerd.

Voordeel:

  • Doordat de rookmelder naar uw Domosafe app (op uw telefoon + tablet) meldt, heeft u een extra back-up op het moment dat de melder afgaat. Zo kan u ook in uw slaapkamer horen wat er in uw schuur bijvoorbeeld gebeurt.

Een combimelder rook&hitte is een combinatie van een rookmelder en een hittemelder. De hittemelder maakt deze rookmelder nóg efficiënter. Een hittemelder detecteert het aantal graden van een stoom/rookwolk.

Voordeel:

  • De hittemelder zorgt ervoor dat u minder snel een loos alarm heeft, in bijvoorbeeld het geval dat een stoomwolk van een pan bij het koken uw keuken in waait.
  • Onze rook- en hittemelder is een staaltje van de nieuwste technologie en heeft het nieuwste design.
  • De melders kunnen afzonderlijk van elkaar aan- en uitgezet worden.

Heeft u vragen over onze:

  • Gratis brandveiligheidscheck;
  • Mogelijkheden qua koppeling en de daarbij behorende opvolging;
  • Specifieke rookmelders voor elke situatie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op via advies@bpn-groep.nl of via ons directe telefoonnummer 035 541 47 47.

Bekijk meer:

Navigeer direct naar één van onze diensten:

Inbraak- en terreinbeveiliging

Camerasystemen

Koolstofmonoxide-beveiliging

Waterschade-beveiliging