Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Het is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. U ziet of ruikt het niet maar wanneer u het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Een koolmonoxidevergiftiging kan iedereen overkomen en leidt al snel tot bewusteloosheid en in het ernstigste geval zelfs tot de dood. Het is dan ook van levensbelang dat mensen zich bewust zijn van het risico op een vergiftiging en hoe u deze kunt voorkomen. Lees hier onze veiligheidstips en voorkom de kans op koolstofmonoxide bij u in huis!

Hoe kunt u koolstofmonoxide-vergiftiging voorkomen?

Koolstofmonoxide-vergiftiging in huis wordt vaak veroorzaakt door verwarmingsapparaten, warmwatertoestellen, een CV-ketel (zowel verouderde als nieuwe modellen) of een oven of fornuis wat op fossiele brandstoffen werkt. Ook slechte installatie van 1 van deze apparaten kan CO-vergiftiging veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u er zeker van bent dat u goed onderhouden apparaten in uw huis heeft geïnstalleerd die gecheckt zijn door professionals.

Daarnaast is een CO-melder een must. Een CO-melder detecteert CO door middel van een sensor die een chemische reactie inzet als het in contact komt met dit gas. Hierna gaat een hard alarm af, zodat bewoners van het huis hulpdiensten kunnen inschakelen. Er zijn ook combi CO-melders, die bijvoorbeeld ook rook detecteren. Wel is het belangrijk dat u gekeurde melders gebruikt, die op professionele wijze zijn geïnstalleerd op de juiste plek en manier en die na een aantal jaar weer wordt vervangen.

Domosafe kan u helpen uw huis te beschermen tegen CO-vergiftiging!

Via ons DomoSafe systeem gaat niet alleen een hard alarm af op het moment dat de CO-melder koolstofmonoxide detecteert, maar ook wordt er een signaal naar uw Domosafe-tablet of app gestuurd. Dit fungeert dan als een extra alarm. Mocht uw melder bijvoorbeeld in de zolder afgaan, hoort u dit dus ook op de plek van uw smartphone of uw tablet. Met onze betrouwbare, ervaren adviseurs kunnen wij kijken wat er in jouw huis nodig is om deze sluipmoordenaar geen kans te geven!

Persoonlijk beveiligingsadvies

BpN-Groep levert up to date beveiligingssystemen vanaf €1,- per dag tot en met geavanceerde domoticasystemen. Allen te bedienen via onze app of gekoppeld aan onze landelijke meldkamer die 24/7 voor u klaarstaat. Zo heeft u alles in 1 om uw huis optimaal te beveiligen. Wilt u persoonlijk advies? Voor een advies op maat, nemen wij vrijblijvend telefonisch contact met u op om te bepalen wat voor u het beste beveiligingssysteem is.

*Bron: Brandweer NL