Vanaf juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Nederland. Maar voor het zover is, is er werk aan de winkel.

Op dit moment heeft 25 procent van de woningen nog geen rookmelder. En van de 75% waar er wel één hangt, is een derde niet goed werkzaam. Daarom is de brandweer de campagne “rookmelders redden levens” gestart. Vanaf juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Nederland. Maar voor het zover is, is er werk aan de winkel. Op dit moment heeft 25 procent van de woningen nog geen rookmelder. En van de 75 procent waar er wel een hangt, is een derde niet goed werkzaam. Daarom is de brandweer de campagne ‘Rookmelders redden levens’ gestart. Rookmelders zijn erg belangrijk, zegt Geert-Jan Rijsterborgh van (Brand)veilig Leven Veiligheidsregio Utrecht. We worden namelijk niet wakker van brand. “Koolmonoxide zorgt ervoor dat je bewusteloos raakt en uiteindelijk overlijdt. Je kan ‘s nachts niet ruiken en bovendien maakt brand weinig geluid.”

Wist u dat het redelijk eenvoudig is om rookmelders aan uw inbraakalarminstallatie te koppelen? Dit heeft als voordeel dat ook al bent u niet thuis er een alarmsignaal aan de meldkamer wordt gegevens (mits de installatie aangesloten op de meldkamer). Een draadloze (“bouwmarkt”)-rookmelder zonder verdere doormelding is namelijk alleen geschikt om u te wekken/alarmeren als u thuis bent maar bij afwezigheid kunt u geen actie ondernemen en is de schade mogelijk enorm.

Voor meer informatie neemt u contact op met uw accountmanager om te overleggen op 035-5414747 en te bekijken wat de meest geschikte optie is voor u.