Uit onderzoek, samengesteld door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars, blijkt dat het aantal inbraken in de zomermaanden juni tot en met augustus flink toeneemt. Ook uw huis heeft dus een verhoogd risico op inbraak wanneer u op vakantie gaat. Welke maatregelen kunt u nemen om inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur te houden? Als uw betrouwbare beveiligingspartner hebben wij een aantal anti-inbraaktips en voor u op een rijtje gezet:

 • Benadruk uw afwezigheid niet
  Zorg tijdens uw vakantie dat uw huis er tijdens uw afwezigheid bewoond uitziet. Laat bijvoorbeeld de gordijnen open, leg een krant of tijdschrift geopend op tafel en laat wat kopjes of glazen op het aanrecht laten staan. Daarnaast kunt u met een tijdschakelaar een tijd instellen op uw lampen in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Hierdoor lijkt het alsof er mensen thuis zijn. Schrijf tevens uw huisadres niet op uw koffer als u met het vliegtuig op vakantie gaat. Enkel uw naam en mobiele nummer is voldoende.
 • Berg waardevolle spullen veilig op
  Laat waardevolle spullen, zoals laptops, ipads, tablets e.d. uit het zicht en berg ze veilig op. Als u belangrijke documenten, geld of sieraden in huis hebt liggen, is het verstandig om deze op te bergen in een kluis.
 • Zet niet op social media dat u op vakantie gaat
  Het is natuurlijk leuk om aan je omgeving te laten zien wat voor fijne vakantie u heeft. Pas hier echter mee op. Wanneer u dit via social media deals, kunnen onbekenden lezen dat er mogelijk niemand in uw huis aanwezig is. Pas daarom uw privacyinstellingen voor vertrek aan, zet uw locatie uit en plaats vooral geen berichten als “ik ben op vakantie”. Voeg ook geen afwezigheidsbericht toe aan uw e-mail, voicemail of antwoordapparaat.
 • Vraag uw buren om een oogje in het zeil houden
  Vraag indien mogelijk aan uw buren om uw woning tijdens uw vakantie in de gaten te houden. Vraag hen bijvoorbeeld om een auto op uw oprit te parkeren of om uw post op bergen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.
 • Beveilig uw huis met een alarmsysteem
  Wanneer u uw huis optimaal wil beveiligen tegen inbrekers, is een alarmsysteem. Een inbreker heeft niet de tijd om rustig zijn ‘werk’ te doen als de woning is voorzien van een alarmsysteem. Een alarmsysteem schrikt inbrekers af en via de alarmsystemen van BpN-Groep wordt er direct verbinding gemaakt met de landelijke meldkamer. Zo worden hulpdiensten indien nodig meteen ingeschakeld. Maak ook via met behulp van een sticker duidelijk dat er een alarmsysteem aanwezig is. Dit kan al genoeg zijn voor een inbreker om een ander doelwit uit te zoeken.
 • Investeer in een camerasysteem
  Camerasystemen blijken het beste preventiemiddel tegen inbraak te zijn. Camerabeveiliging creëert een veilig gevoel en heeft blijkt zelfs het beste preventiemiddel tegen inbraak te zijn. Potentiële inbrekers worden namelijk afgeschrikt bij het zien van camerabeveiliging rondom uw woning. Daarnaast is de pakkans een stuk groter wanneer er toch wordt ingebroken.
 • Plaats hang- en sluitwerk met Politiekeurmerk Veilig Wonen
  Met goed hang- en sluitwerk neemt de kans op inbraak met 90% af! Uit onderzoek blijkt dat een inbraakpoging meestal na 10 minuten wordt gestaakt. Hang- en sluitwerk dat voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen zorgt ervoor dat een inbreker er minimaal 3 minuten langer over doet om binnen te komen.  Daarnaast krijgt u met het Politiekeurmerk Veilig Wonen vaak korting op uw inboedelverzekering.

 

Persoonlijk beveiligingsadvies

BpN-Groep levert up to date beveiligingssystemen vanaf €1,- per dag tot en met geavanceerde domoticasystemen. Allen te bedienen via onze app of gekoppeld aan onze landelijke meldkamer die 24/7 voor u klaarstaat. Zo heeft u alles in 1 om uw huis optimaal te beveiligen. Wilt u persoonlijk advies? Voor een advies op maat, nemen wij vrijblijvend telefonisch contact met u op om te bepalen wat voor u het beste beveiligingssysteem is.