Op 1 december 2023 zal het doek definitief vallen voor de analoge (ook VOIP) doormeldingen naar de meldkamers. Door de intrede van nieuwe technologieën is het ISDNnetwerk op zijn retour. Vanaf 2023 zullen providers hiermee stoppen. Alarminstallaties met een analoge aansluiting, hebben vanaf 1 december 2023 geen doormelding meer.

Voor bedrijven en particulieren die nu nog gebruikmaken van een analoge doormelding, is het belangrijk om zo snel mogelijk over te stappen naar een IPoplossing. Een IPoplossing biedt veel voordelen ten opzichte van de analoge doormelding. Zo is de betrouwbaarheid van de IPoplossing veel hoger, waardoor er minder storingen en storingen van kortere duur optreden. Bovendien is de installatie van een IPoplossing veel eenvoudiger dan een analoge doormelding. Ook biedt het meer flexibiliteit en kunnen er meer functies worden toegevoegd.

Bedrijven en particulieren die nog gebruikmaken van een analoge doormelding, zouden zich daarom zo snel mogelijk moeten voorbereiden op de overgang naar een IPoplossing. Ze kunnen hiervoor contact opnemen De BpN Groep die hen kan helpen met de overstap. Door deze stap te zetten, kunnen zij ervoor zorgen dat hun beveiligingssysteem ook na 1 december 2023 nog blijft werken.