Inbraak- en terreinbeveiliging

Elke 7 minuten vindt er in Nederland een inbraak plaats. Ondanks dit feit heeft slechts 13% van de Nederlandse huishoudens een inbraakbeveiligingsinstallatie. Wanneer uw huis niet goed beveiligd is, kan een inbreker gemiddeld al binnen 30 seconden binnendringen. Gevolgen? Grote financiële schade, het verlies van waardevolle eigendommen en zelfs emotionele schade die een inbraak kan veroorzaken. Gelukkig kunt u met de juiste beveiliging, bijvoorbeeld een betrouwbaar camera- en alarmsysteem, inbrekers afschrikken en zo het risico op inbraak verkleinen. Met de inbraakbeveiliging van BpN-Groep beschermt u uw huis en uw dierbaren en zorgt u voor een veilig gevoel in huis. Bekijk hier welke beveiligingsoplossingen BpN-Groep voor uw woning of situatie te bieden heeft of neem contact op voor een vrijblijvend beveiligingsadvies op maat.

Hoe voorkom ik inbraak?

Met een goed beveiligd huis beschermt u uzelf, uw familieleden en huisdieren, maar ook uw inboedel en woning. De schade die wordt veroorzaakt door een inbraak wordt niet altijd vergoed door de verzekering, waardoor een inbraak dus een grote financiële domper kan zijn. Met een goede huisbeveiliging, maakt u de kans op inbraak kleiner. Een goed camerasysteem werkt namelijk preventief en zorgt indien er toch ingebroken wordt, voor een grotere pakkans. Inbraakpreventie bestaat uit vele manieren en zorgt ervoor dat een inbreker niet ongestoord en ongezien zijn gang kan gaan. Houd inbrekers op afstand door de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Houd uw waardevolle spullen uit het zicht
  • Zorg voor een goed verlicht huis met bijvoorbeeld een tijdklok
  • Zet een buurtpreventie op met uw buren
  • Zorg voor een optimale huisbeveiliging d.m.v. camerabewaking, deur- en raambeveiliging, bewegingssensoren.
  • Installeer een alarmsysteem welke is aangesloten op een meldkamer

Meest voorkomende inbraakmethodes

Er zijn nog steeds inbrekers die met een breekijzer of een schroevendraaier ramen of deuren openbreken. Hoe te voorkomen? Installeer een goed werkend alarmsysteem met koppeling aan een meldkamer. Plaats daarnaast goed gecertificeerd hang- en sluitwerk in stevige kozijnen en voorzie uw ramen van grendels met sloten, dievenklauwen of een anti-inbraakstrip. Doe tenslotte uw ramen en deuren op slot als u (even) van huis gaat.

Cilindertrekken komt gemiddeld bij 16% van de inbraakgevallen voor. De cilinder van uw deurslot is de kern van het slot. Wanneer een inbreker deze cilinder verwijderd met speciaal gereedschap, dan kan hij het slot gemakkelijk forceren. De cilinder wordt dan uit het slot getrokken door er een schroef in te draaien en mechanisch druk op te bouwen. U hoort hier vrijwel niets van en de inbreker heeft slechts enkele seconden nodig om uw huis binnen te komen. Hoe te voorkomen? Gebruik cilindersloten met kerntrekbeveiliging van minimaal 3 sterren van het SKG keurmerk. Installeer bovendien een alarmsysteem met doormelding naar een meldkamer zodat u en de politie direct gewaarschuwd worden als er inbrekers in uw huis zijn. Investeer daarnaast in een geavanceerd camerasysteem, deze hebben namelijk een preventieve werking en zorgen voor een grotere pakkans.

Wanneer inbrekers de methode gaatjes boren hanteren, boren zij een gat vlak onder het raamslot van een raam of deur. Met een hulpstuk wordt vervolgens de sleutel omgedraaid die de bewoners aan de binnenkant in het slot hebben laten zitten. Hoe te voorkomen?
Zorg voor sloten die met een sleutel afsluitbaar zijn en laat de sleutel nooit aan de binnenkant in het slot zitten.

Een deur die niet op het slot zit, openen inbrekers eenvoudig door met een stukje plastic (bijvoorbeeld met een bankpasje of kunststof plaatje) via de buitenkant van de deur de sleuf van het slot terug te drukken. Hoe te voorkomen? Draai de deur altijd op slot, ook als u maar heel even van huis bent en plaats eventueel een beveiligingsstrip.

De inbraakmethode hengelen houdt in dat inbrekers met een stuk ijzer via de brievenbus de deurklink aan de binnenkant van de deur naar beneden proberen te drukken. Als de deur dus niet op slot zit, is het voor de inbreker eenvoudig om binnen enkele seconden binnen te dringen. Hoe te voorkomen? Draai uw deuren altijd op slot en zorg dat de sleutels niet in het slot blijven zitten. Sluit indien nodig uw brievenbus af kies ervoor om uw brievenbus buiten de woning te plaatsen.

Er zijn inbrekers die met een smoes toegang tot uw woning te krijgen. Hierbij kunt u denken smoesjes als: ik ben van de thuiszorg, mag ik even binnenkomen?’ of ‘ik moet dringend naar het toilet, mag dat bij u?’. Op deze manier kunnen ze op een eenvoudige manier in huis betreden om geld en andere kostbaarheden te stelen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Vaak zijn senioren de aantrekkelijkste doelgroep voor deze inbrekers. Hoe te voorkomen? Laat nooit iemand binnen zonder te kijken wie er voor uw deur staat. Plaats eventueel een kierstandhouder op uw deur, zodat de persoon die voor de deur staat zich nooit naar binnen kan werken zonder dat u dat wil. Denk eraan dat medewerkers van bijvoorbeeld de thuiszorg of verzekeringsmaatschappijen nooit zonder afspraak bij u aan de deur komen.

De Bulgaarse methode houdt in dat inbrekers een cilinder die uit het slot steekt afbreken met een tang. Ze draaien zo het slot en dus de deur stuk, óók als de deur op slot zit. Het is een van de meest gebruikte inbraakmethoden en inbrekers zijn binnen 1 minuut binnen.

Hoe te voorkomen? U kunt dit voorkomen door het plaatsen van een verzonken cilinderslot of het monteren van een veiligheidsbeslag waardoor het slot niet meer dan 2 millimeter uitsteekt. Beter nog is het plaatsen van een kerntrekbeslag, waarbij de cilinder wordt weggestopt achter een stalen plaatje. Installeer bovendien een alarmsysteem met aansluiting op de meldkamer zodat u en de politie direct gewaarschuwd worden als er inbrekers in uw huis zijn. Investeer daarnaast in een geavanceerd camerasysteem, deze hebben namelijk een preventieve werking en zorgen voor een grotere pakkans.

Een inbreker komt eenvoudig binnen via een raam boven een ander raam (een ‘bovenlicht’) of deur. Een “smalle” inbreker heeft slechts een opening van maar 15 centimeter nodig om binnen te komen. Hoe te voorkomen? Sluit uw ramen altijd als u even weg bent of gaat slapen en plaats goed gecertificeerd hang- en sluitwerk en eventueel 1 of meer barrièrestangen. Zorg er daarnaast voor dat de maximale opening van de ramen minder dan 15 cm is.

Insluipen is de makkelijkste inbraakmethode. De inbreker heeft hiervoor geen gereedschap nodig en hoeft alleen maar te zoeken naar huizen waar onoplettende bewoners hun deuren en ramen open hebben staan. Zeker in de warme zomermaanden staan er veel deuren en ramen open en daarom zijn dit aantrekkelijke maanden voor inbrekers. Hoe te voorkomen?
Sluit altijd uw ramen en deuren als u weggaat of als u ergens anders in de woning bent. Een inbreker heeft namelijk maar enkele seconden nodig om zijn slag te slaan.

Wat te doen na inbraak?

Is er bij u ingebroken? Bel als eerste het nationale alarmnummer 112 als u een vermoeden heeft dat de inbrekers nog in de buurt van uw huis zijn. Als u zeker weet dat de inbrekers al een langere tijd gevlucht zijn, bel dan de politie om aangifte te doen van inbraak of poging tot inbraak. Hiervoor kunt u het nummer 0900-8844 bellen. Vervolgens komt de politie bij u thuis de aangifte opnemen en kijkt direct of er sporen zijn achtergebleven die kunnen leiden naar een dader. Ruim daarom de schade nog niet op en wacht tot u de politie gesproken heeft. Wat kunt u zelf doen? Blokkeer gestolen bankpassen en simkaarten van gestolen telefoons en bel uw verzekeraar om door te geven dat er is ingebroken in uw woning.

Persoonlijk beveiligingsadvies

BpN-Groep levert up to date beveiligingssystemen vanaf €0,95 per dag tot en met geavanceerde domoticasystemen. Allen te bedienen via onze app of gekoppeld aan de landelijke meldkamer die 24/7 voor u klaarstaat. Zo heeft u alles in 1 om uw huis optimaal te beveiligen. Bekijk hier onze productpakketten voor de best passende keuze voor uw situatie. Wilt u persoonlijk advies op maat? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier of neem contact op via 035 541 47 47 of mail naar advies@bpn-groep.nl. Dan nemen wij vrijblijvend contact met u op om te bepalen wat voor u het beste beveiligingssysteem is!

Navigeer direct naar onze overige tips per categorie: