Brandbeveiliging

Brand is voor elke huiseigenaar een nachtmerrie en daarom denken we er liever niet over na. Echter liegen de feiten er niet om. Jaarlijks ontstaan er ruim 130.000 woningbranden in Nederland, met zo’n 47 dodelijke slachtoffers per jaar. Brand verspreidt zich namelijk ontzettend snel. Binnen enkele minuten kan een flinke brand ontstaan die u niet meer zelf kunt blussen. Zo kan uw huis binnen 5 minuten volledig in brand staan. Vaak is de oorzaak een technisch mankement of een ongeluk door menselijk handelen. Brand is levensbedreigend en kan naast lichamelijk letsel ook enorme materiële schade veroorzaken. Het is daarom van groot belang om het risico op brand zo goed mogelijk te verlagen. BpN-Groep is de specialist in brandbeveiliging en denkt graag mee over hoe u uw dierbaren beschermt tegen brand. Bekijk hier welke oplossingen BpN-Groep voor uw situatie te bieden heeft of neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat.

Hoe voorkom ik brand?

Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw huis brandveiliger te maken. Hierdoor voorkomt u brand en zorgt u er in ieder geval voor dat iedereen veilig buiten staat. De meeste brand gerelateerde ongevallen in en om het huis gebeuren bijvoorbeeld tijdens het koken, klussen of tijdens het gebruiken van elektrische apparaten. Bent u benieuwd of uw huis brandveilig is? Doorloop dan onderstaande checklist of doe de gratis brandveiligcheck!

Checklist brandveilig huis:

  • Heeft u brand- en/of rookmelders in huis? Rookmelders worden geplaatst in de ruimten die nodig zijn om te vluchten, zodat in geval van brand de vluchtweg beschikbaar blijft. Het is dan ook van belang om gekoppelde rookmelders in uw woning te hebben.
  • Beschikt u over blusmiddelen in huis en weet u hoe u deze moet gebruiken?
  • Kunt u uw woning snel verlaten wanneer er brand uitbreekt? Staan er geen obstakels in de gang of voor deuren en ramen?
  • Heeft u een vluchtplan uitgestippeld en oefent u deze zo nu en dan?
  • Gaat u veilig om met elektrische snoeren en stekkerdozen?
  • Wordt het filter van de wasdroger na iedere droogbeurt stofvrij gemaakt?
  • Worden elektrische apparaten zoals televisies, computers of tablets uitgeschakeld wanneer er niemand thuis is?
  • Laat u uw cv-ketel, gaskachel, haard of geiser jaarlijks controleren?

Heeft u de meeste vragen met nee beantwoord? Dan loopt u een groot risico en is de kans op brand erg aanwezig. Heeft u behoefte aan een persoonlijk beveiligingsadvies? BpN-Groep geeft u vrijblijvend advies over uw specifieke situatie.

Waardoor breekt brand vaak uit?

Vaak zit het risico op brand in een klein hoekje. Het ontstaat vaak door een technisch mankement of door menselijk handelen. U houdt de schoorsteen niet schoon of u let niet goed op tijdens het koken. Bewust zijn van de risico’s in uw huis is daar daarom heel belangrijk. Door hier goed mee om te gaan, kunt u veelvoorkomende fouten voorkomen en snel handelen wanneer er toch brand ontstaat. Voordat een brand kan ontstaan zijn er drie elementen nodig, namelijk: het voorwerp dat wil branden, zuurstof en voldoende warmte. Haalt u een van deze elementen weg, dan zal het vuur doven.

Wat doe ik als er brand uitbreekt?

Breekt er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch brand uit bij u in huis, dan is het belangrijk om te weten hoe u moet handelen:

1. Blijf kalm.
2. Waarschuw de overige aanwezigen in de woning.
3. Vlucht volgens uw eigen vluchtplan.
4. Houd de deuren en ramen gesloten en sluit de deuren achter u.
5. Blijf bij rookontwikkeling dicht bij de grond.
6. Bel -nadat u gevlucht bent- direct het alarmnummer 112.
7. Verleen indien nodig hulp en waarschuw omwonenden. Ga de woning niet meer in!

Persoonlijk beveiligingsadvies

BpN-Groep levert up to date beveiligingssystemen vanaf €0,95 per dag tot en met geavanceerde domoticasystemen. Allen te bedienen via onze app of gekoppeld aan de landelijke meldkamer die 24/7 voor u klaarstaat. Zo heeft u alles in 1 om uw huis optimaal te beveiligen. Bekijk hier onze productpakketten voor de best passende keuze voor uw situatie. Wilt u persoonlijk advies op maat? Laat uw gegevens achter via onderstaand formulier of neem contact op via 035 541 47 47 of mail naar advies@bpn-groep.nl. Dan nemen wij vrijblijvend contact met u op om te bepalen wat voor u het beste beveiligingssysteem is! Zelf checken hoe brandveilig uw huis is? Doe hier onze gratis brandveiligcheck.

Navigeer direct naar onze overige tips per categorie: