Videofoon

Iedereen kent wel de videofoon, een intercom voorzien van een camera. Hiervoor was in het verleden een binnen- en buitenpost noodzakelijk. Tegenwoordig kan dit draadloos, uw smartphone is de binnenpost zodat u waar ook ter wereld kan zien wie voor uw deur staat. U verifieert op uw smartphone of de persoon die aanbelt toegang mag verkrijgen tot een bepaald gebied. Door een druk op een knop wordt het elektrische slot ontgrendeld. Ingewikkelde bekabeling is niet nodig, slechts een 220V voeding is voldoende. Ook voor appartementscomplexen is dit heel geschikt. Denk ook aan de mogelijkheid dat u nooit meer iemand een sleutel hoeft te geven om toegang tot uw pand te verlenen, aanbellen is genoeg om te weten wie voor uw deur staat.
Eventueel kunt u bovenstaande videofoon als aanvulling gebruiken op het (IP)-camerasysteem.

Automatische gezichtsherkenning

Tegenwoordig kunt u ook uw toegang controleren door automatische gezichtsherkenning van de persoon in kwestie. Van de personen die recht hebben op toegang in een specifiek pand of gebied worden gelaatsherkenningsfoto’s opgeslagen.

Video-intercom

Dit zijn specifieke referentiepuntenfoto’s die via een uniek stukje elektronica versleuteld worden opgeslagen. Indien een persoon, waarvan de kenmerken zijn opgeslagen, door de gezichtsherkenningscamera wordt herkend kan toegang worden verleend.