Gecertificeerde brandmeldinstallatie

Cursus Opgeleid Persoon

Als u een gecertificeerde brandmeldinstallatie heeft, dient u of een van uw medewerkers in het bezit te zijn van het diploma Opgeleid Persoon. Dit is vast gelegd in de NEN-2654 voor beheer controle en onderhoud.
De Opgeleid Persoon is verantwoordelijk voor het beheer, controle en onderhoud van de brandmeldinstallatie en dient maandelijks een aantal testen uit te voeren. Daarnaast geldt dat correct handelen bij een echte melding slachtoffers kan voorkomen

Veel bedrijven besparen op opleiding en onderhoud met als gevolg dat de brandweer inmiddels ruim 52.000 keer per jaar voor niets moet uitrukken. Daarnaast ontstaan er gevaarlijke situaties doordat beheerders van een installatie niet juist handelen als er echt iets aan de hand is.
Los van de opleidingsverplichting is het altijd verstandig uw personeel goed op te leiden voor beheer van de installatie. Het juist interpreteren van een alarmmelding voorkomt veel loze alarmen (lees: rekening brandweer) maar voorkomt ook gevaarlijke situaties als er echt iets aan de hand is.
Voor het behalen van dit diploma Opgeleid Persoon kunt u contact met ons opnemen, wij kunnen u dan in contact brengen met gecertificeerde opleidingsinstituten.